Geschiedenis Gran Canaria

De geschiedenis van Gran CanariaEvenals andere Atlantische eilanden, zoals Madeira, de Azoren en de Kaapverdische Eilanden, zijn de Canarische Eilanden vulkanisch van oorsprong. Miljoenen jaren geleden zijn ze uit zee verrezen.

 

 

Een ruwe schatting geeft weer dat Tenerife samen met Gran Canaria en La Gomera tussen de 8 en 13 miljoen jaar geleden zijn ontstaan. De Canarische Eilanden zijn in feite vulkaantoppen die door de bewegende oceaanbodem omhoog zijn gedrukt.

De Canarische eilanden werden vroeger bewoond door de Guanchen. Dit is de naam voor de oorspronkelijke bewoners van het eiland. Nog altijd hebben sommige steden op Gran Canaria namen die uit de tijd van de Guanchen stammen. In die tijd was Gáldar de hoofdstad. Dit zijn wat namen van de Guanchen die nu nog worden gebruikt: Julio, Juan, Dolores, Jonay, Mencey en Janira.

Spanje kreeg in 1344 de eilanden toegewezen door de paus. Het lukte Spanje pas in 1483 om de Guanchen tot overgave te dwingen. Op veel plaatsen liggen nog grotten van de Guanchen. De Spanjaarden bouwden in de 16e eeuw dorpen en steden, legden plantages aan en bouwden kapellen en kerken.

Tijdens Amerikaanse reizen vormde Las Palmas voor Columbus een belangrijk tussenstation. In 1820 wordt Las Palmas officieel de hoofdstad van Gran Canaria. In 1884 wordt het eerste hotel in Las Palmas geopend en komt het toerisme op gang. In 1930 wordt de luchthaven Gando gebouwd. Tegenwoordig komen er meer dan 2 miljoen toeristen per jaar naar het eiland.

Waaraan dankt Gran Canaria zijn naam?

Gran Canaria dankt zijn naam aan de bijzondere grote honden die de eerste ontdekkingsreizigers op het eiland aan troffen (Latijn: canes = hond). De naam heeft dus niets met een kanariepiet te maken.

Vakantie aanbieders

Gran Canaria - Neckermann

Gran Canaria vakantie - Sunweb

Gran Canaria - Prijsvrij

Vakantie Gran Canaria - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

Vakantie Gran Canaria - TUI Arke
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Gran Canaria Prijsvrij
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Gran Canaria Neckermann
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Gran Canaria vakantie - D-Reizen
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb