Reisinformatie Gran Canaria

Reisinformatie Gran CanariaGaat u op reis naar Gran Canaria dan is het prettig als u op de hoogte bent van de belangrijke telefoonnummers, het tijdsverschil, de vliegtijd, de munteenheid, het voltage, een Nederlandstalige arts etc.

 

 

Belangrijke telefoonnummers op Gran Canaria

  • Noodgevallen: 112
  • Ambulance: 061
  • Brandweer: 080

De taal

De taal op Gran Canaria. Bij welk land hoort Gran Canaria. Gran Canaria hoort bij Spanje, derhalve spreekt men er Spaans.

Tijdsverschil Gran Canaria

Het tijdsverschil met Gran Canaria is het het hele jaar 1 uur. Het is op Gran Canaria 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de zomertijd als de wintertijd.

Vliegtijd Gran Canaria

De vliegtijd naar Gran Canaria bedraagt ongeveer 4 uur en een kwartier. Dit is vanaf Schiphol naar vliegveld Gando in Las Palmas. Er is maar één vliegveld op Gran Canaria. De reisafstand van het vliegveld naar uw bestemming in het zuiden zal tussen de 30 en 60 kilometer zijn. Dat is meestal een half uur tot een heel uur rijden.

Munteenheid Gran Canaria

Omdat Gran Canaria bij Spanje behoort betaalt men met de Euro.

Voltage Gran Canaria

Het voltage is er 220 volt. Verloopstekkers zijn niet nodig voor de platte stekkers. Voor randaarde stekkers heb je vaak een verloopstekkertje nodig. Vaak te koop in een wat uitgebreidere supermarkt.

Paspoort en/of identiteitskaart

Zorg dat u in het bezit bent van een geldig paspoort en/of identiteitskaart om te kunnen reizen. (Geldig betekent tot en met de dag van uw terugreis.) Controleer de geldigheid voor de zekerheid nog een keer! U heeft geen visum nodig voor Gran Canaria.
Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden we u aan navraag te doen bij de Spaanse Ambassade of het Consulaat.
Spaanse Ambassade, Lange Voorhout 50, 2514 EG Den Haag, tel: 070-3024999
Consulaat Generaal van Spanje, Frederiksplein 34, 1017 XN Amsterdam, tel: 020-6203811. Het Consulaat is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur; zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Identificatieplicht Gran Canaria

In Spanje, en dus ook op Gran Canaria, geldt een identificatieplicht. Het is daarom heel handig om naast een paspoort ook een identiteitskaart mee te nemen. U hoeft dan niet altijd met uw paspoort rond te lopen, met alle risico's van dien. Tevens dient u zich bij iedere betaling met een pinpas of creditcard te legitimeren. Uw rijbewijs wordt meestal niet als identificatie geaccepteerd.

Auto huren Gran Canaria

Zorg dat u in het bezit bent van een geldig rijbewijs, indien u een auto wilt huren op Gran Canaria. Let op, voor huren van een auto dient u vaak in het bezit te zijn van een creditcard, zoals bijvoorbeeld Mastercard of Visa. Kijk op onze speciale pagina voor een goedkope huurauto op Gran Canaria.

 

 

Hond of kat meenemen naar Gran Canaria

Neemt u een hond of kat mee, informeer tijdig naar de benodigde inentingen. Bewaar het dierenpaspoort vast bij uw eigen reispapieren. Uw huisdier dient op Gran Canaria ook beschermd te worden tegen hartworm! Vergeet niet uw huisdier tijdig aan te melden bij de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Vaak mogen er maar beperkt huisdieren mee op een vlucht. Lees hier meer over uw hond of kat meenemen in het vliegtuig.

Boodschappen doen tijdens uw vakantie

Boodschappen kunt u het beste doen in een grote supermarkt. In winkelcentrum Atlantico in Vecindario is de grootste supermarkt gevestigd. De Carrefour. Een uitgebreid assortiment en de beste prijzen. Tevens zijn er veel andere leuke winkels in dit winkelcentrum. Het is vanaf het zuiden halverwege het vliegveld, dus een flinke afstand. Het beste gaat u dus met eigen vervoer. Anders met bus 69 vanuit Maspalomas of Playa del Ingles.
Heeft u geen eigen vervoer dan kunt u het beste kijken welke grotere supermarkt er bij de accommodatie in de buurt is. Deze zijn vaak toch nog stukken goedkoper dan de kleine supermarkt op de hoek.
Bij een aantal supermarkten is het mogelijk uw boodschappen gratis bij de accommodatie te laten bezorgen als u meer dan b.v. 50 euro besteedt. De prijzen voor voedsel liggen in de grotere supermarkt redelijk gelijk met de Nederlandse prijzen. Tip: Koop koffie van het merk Marcilla. Dit is van Douwe Egberts. Als u goed kijkt ziet u het logo er op staan.

Insecten Gran Canaria

Normaal gesproken zijn er weinig insecten, en vrijwel geen muggen. Helaas zijn er wel kakkerlakken op het eiland. Deze zie je vooral in de zomer, maar ook in de winter kunt u ze tegenkomen. In principe zijn het hele schone beestjes, maar toch wil niemand ze in de buurt hebben. Tegenwoordig wordt er van overheidswege veel insecticide gespoten tegen deze beesten en daardoor is het aantal niet meer te vergelijken met jaren geleden. Men zegt dat dit een fabeltje is, maar komt u een kakkerlak tegen, trap hem dan niet dood. Er kunnen eitjes onder uw schoen achterblijven die u vervolgens verspreidt. Kakkerlakken vind u vooral in de buurt van tuinen. Om te voorkomen dat u ze binnen krijgt, houd ramen en deuren zo veel mogelijk gesloten, vooral in de avond. In de warmste maanden van het jaar kunnen de kakkerlakken (beperkt) vliegen en kunnen zo ook naar binnen "waaien". Tevens kunnen ze door de overloop van de wastafel naar binnen komen. Doe hier tijdens uw verblijf een kurk o.i.d. in, en houd de stop op het bad etc. als u het niet gebruikt.

Kraanwater Gran Canaria

Het is beter het kraanwater niet te drinken. Het smaakt en ruikt niet lekker en is ongezond. Voor koffie of thee kunt u ook het beste flessenwater gebruiken. U kunt wel gewoon koken in het water, zoals aardappels of groente. Maakt u een gerecht waar het water in achter blijft, zoals bijvoorbeeld soep, doe dat dan liefst met water uit een fles.

Postkantoren Gran Canaria

Playa del Ingles - Edificio Mercurio, Avenida de Tirajana 37. Open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 20.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur.
Tel. +34 928 762 341.

Arguineguin - Avenida Muelle 1, aan de haven. Openingstijden van maandag tot en met vrijdag 8.30 uur tot 14.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur.
Tel. +34 928 735 416.

Puerto Rico - Avenida Mogan 1. Openingstijden van maandag tot en met vrijdag 8.30 uur tot 14.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur.
Tel. +34 928 561 183.

Nederlandstalige kerkdienst

Tempel Euconemico bij de Kasbah in Playa del Ingles.
Katholiek: vrijdagavond 19.30 uur, zondag 12.00 uur van begin november tot begin mei. Info: +34 928 142 198
Protestants: Iedere zondag van Kerst tot en met Pasen om 16.30 uur.
Info: + 34 928 763 165.

Meer reisinformatie

Kijk voor meer reisinformatie op: www.landenkompas.nl

Vakantie aanbieders

Gran Canaria - Neckermann

Gran Canaria vakantie - Sunweb

Gran Canaria - Prijsvrij

Vakantie Gran Canaria - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

Vakantie Gran Canaria - TUI Arke
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Gran Canaria Prijsvrij
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Gran Canaria Neckermann
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Gran Canaria vakantie - D-Reizen
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb