Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas, de hoofdstad van Gran CanariaHet is altijd leuk om een dagje naar Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, te gaan. Lees hier wat er te doen is.

 

 

 

Las Palmas is de grootste stad op Gran Canaria, en is tevens de hoofdstad. Het is een levendige stad, met een heerlijk klimaat. Let er wel op dat Las Palmas in het noorden van het eiland ligt, het klimaat is daar echt anders dan in het zuiden. Neem dan ook een jasje of fleece mee.

Las Palmas kent zijn oorsprong van vijf eeuwen geleden. In de wijken Vegueta en Triana, de koloniale oude stad, kunt u reizen in de tijd. Christopher Columbus is er geweest en heeft zijn sporen achter gelaten.

Route Las Palmas

Om in Las Palmas te komen volg de borden Mesa y Lopez. U kunt dan eventueel parkeren onder El Corte Inglés. Ook kunt u Parque Santa Catalina volgen en parkeren onder Museo Elder.

Met de bus naar Las Palmas? Vanaf busstation Faro in Maspalomas lijn 30 naar San Telmo en/of Santa Catalina. Vanuit Mogan lijn 1 naar San Telmo of eerst met lijn 32 naar busstation Faro om daar over te stappen op lijn 30 (sneldienst).


Las Palmas - El Corte InglesWinkelen in El Corte Ingles

El Corte Ingles is als de Nederlandse Bijenkorf. Een prachtig warenhuis met alles wat u zich maar kunt denken in twee gebouwen. Loop vanaf Parque Santa Catalina naar links en loop door tot u een grote straat, Mesa y Lopez, kruist met een middenberm. El Corte Ingles ligt nu rechtsaf, zowel links en rechts van de straat. Ook voor de lunch kunt u hier goed terecht, alhoewel het restaurant geen schoonheidsprijs verdient is het eten er prima en niet te duur.

De grote winkelpromenade van Las Palmas is de León y Castillo Mayor de Triana.


Las Palmas, Playa de las CanterasPlaya de las Canteras, Las Palmas

Langgerekt strand met leuke boulevard met vele restaurantjes en bars. Zonnen aan de rand van het centrum van een grote stad! Ook leuk om te lunchen aan de boulevard van Playa de las Canteras.


Las Palmas - Hop on hop offDe Guagua, Las Palmas

Maak een rondrit met de Guagua (spreek uit wau wau) door de stad met een half open dubbeldekker. U kunt o.a. opstappen op Parque Santa Catalina. Bij iedere halte kunt u uitstappen en de volgende bus weer instappen, maar u kunt ook gewoon de hele ronde blijven zitten. U krijgt zo een leuk beeld van de stad.


Las Palmas - Pueblo CanarioPueblo Canario, Las Palmas

Vanaf het busstation San Telmo loopt u door het tegenover- liggende Parque de San Telmo en gaat aan de achterzijde van het park rechts via de León y Castillo naar het Parque Doramas.

 


Las Palmas - VolksdansenVolksdansen Las Palmas

Aan de linkerkant vindt u achter het Museum Néstor het Pueblo Canario waar op zondag om 11:30 uur het volksdansen begint. Klik hier voor een impressie van het volksdansen.

 Las Palmas - La VeguetaDe wijk Vegueta in Las Palmas

De mooiste wijk van Las Palmas is Vegueta. Vanaf busstation San Telmo recht oversteken door het park. Aan de achterzijde van het park linksaf door de winkelstraat Mayor de Triana. Steek aan het einde van deze straat de drukke Carretera del Centro over en u bent in Vegueta.

 


Las Palmas - Museo ElderMuseo Elder, Las Palmas

Wetenschappelijk museum aan Parque Santa Catalina
Dinsdag t/m zondag
van 10:00-20:00 uur
In de zomermaanden
van 11:00-20:00 uur
Maandag gesloten


Las Palmas - MuseaDiverse musea in Las Palmas

Kijk voor de diverse musea in Las Palmas op onze pagina over musea op Gran Canaria.

 

 


Las Palmas - Cathedral Santa AnaCathedral Santa Ana, Las Palmas

Openingstijden: Zondag van 09:15-14:00 uur. Overige dagen van 09:15-18:00 uur. Entree Toren € 1,50. Entree Kerk € 3,00

Vakantie aanbieders

Gran Canaria - Neckermann

Gran Canaria vakantie - Sunweb

Gran Canaria - Prijsvrij

Vakantie Gran Canaria - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

Vakantie Gran Canaria - TUI Arke
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Gran Canaria Prijsvrij
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Gran Canaria Neckermann
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Gran Canaria vakantie - D-Reizen
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb