Maspalomas

Maspalomas Gran CanariaMaspalomas ligt aan de Atlantische oceaan, ingesloten tussen Playa del Inglés en Meloneras. Het ligt achter de golfbaan, ter hoogte van het grote welbekende duinengebied met zijn prachtige brede zandstranden.

 

 

Maspalomas betekent 'veel duiven', maar het kan ook zijn dat het vernoemd is naar een soldaat uit Mallorca, Rodrigo Mas de Palomar, of een slavenhandelaar, Francisco Palomar, die zich er gevestigd hebben. Het dankt zijn bestaan aan het toerisme, dat vrijwel de enige inkomstenbron is voor de locale bevolking. De locale bevolking woont doorgaans in San Fernando. De straatnamen in Maspalomas worden vooral gekenmerkt door namen van reisorganisaties.

Het klimaat in Maspalomas

Maspalomas is zeer geschikt voor een fijne vakantie en heeft een uitstekend klimaat voor strandliefhebbers om het hele jaar door te genieten van zon, zee en strand. Ook is het strand bij de duinen een favoriete zone voor nudisten/naturisten en homo's. U dient daar rekening mee te houden als u een strandwandeling maakt.

De vuurtoren "Faro de Maspalomas"

Maspalomas is niet alleen bekend om zijn strand en duinen, maar ook door de 65 meter hoge oude vuurtoren Faro de Maspalomas op het strand. Het heeft 28 jaar geduurd voordat hij afgebouwd was, de vuurtoren scheen voor het eerst op 1 februari 1890. Het was de eerste bebouwing op het strand van Maspalomas, omgeven door zand en zee. Tegenwoordig is hij omringd door badgasten, winkels, promenades en hotels en is waarschijnlijk het meest gefotografeerd in het hele gebied. Er ligt een rif voor de vuurtoren waarvan wordt gezegd dat het een deel van de verloren stad Atlantis is.

Winkelen Maspalomas

In Maspalomas zelf valt niet veel te winkelen. Winkelcentrum Faro2 is een beetje op zijn retour. Het beste winkelt u in Meloneras, bij winkelcentrum Varadero. Verder is het ook de moeite waard een keer naar Vecindario te gaan, winkelcentrum Atlantico.

Holiday World in Maspalomas

Het 27 meter hoge reuzenrad van Holiday World in Maspalomas kun je uit de verte al zien, of het nu dag of nacht is. Er is een achtbaan, een "laserdrome" en allerlei kermisattracties. Binnen is er een zeer populaire jeu de boules baan, een internet café, een bowlingbaan, speelzalen, een fitnessruimte en een spa, twee nachtclubs, cafés en restaurants. 'S avonds is het prachtig verlicht.

 

 

Parque del Sur in Maspalomas

Parque del Sur is een groot park met een vijver voor boten, buiten schaken, een grote klimpaal, een speeltuin, een restaurant en veel prachtige palmen en bloemen. Het park kan worden herkend door de uit de verte al zichtbare grote halve cirkel die dienst doet als overkapping van het buitentheater. Houd er rekening mee dat u er niet mag vissen of zwemmen in de vijver en niet voetballen, niet rollerschaatsen en er zijn geen honden toegestaan.

Parque Botánico de Maspalomas

Het Botanische Park van Maspalomas, met een oppervlakte van 1.2 km2, ligt tussen de golfbaan van Maspalomas en de klif naar Playa del Inglés. Vanwege de locatie heeft het een speciaal microklimaat en bezit ongeveer 50 verschillende soorten beplanting, variërend van verschillende soorten palmen uit alle hoeken van de wereld en diverse groenten, medicinale en aromatische planten. De openingstijden zijn van 10:00-18:00 uur, met uitzondering van zondagen en feestdagen. Het park is gratis te bezoeken.

Nationaal park in Maspalomas

Met alleen laagbouw en vele groenzones met hoge palmbomen, bestaat Maspalomas vooral uit vele bungalows op leuke parken en de grootste golfbaan op het eiland. Maspalomas is gescheiden van Playa del Inglés door de spectaculaire duinen van 400 hectare, die in 1994 werden aangewezen als nationaal park. U kunt de duinen te voet of per kameel oversteken, waardoor u zich in een ander werelddeel zal wanen. De duinen bieden ook een habitat voor een aantal zeldzame plantensoorten, waarvan sommige alleen te vinden zijn op de Canarische Eilanden, en die op de een of andere manier weten te overleven in de droge omgeving naast hagedissen en konijnen.

De lagune El Charco in Maspalomas

Aan de westelijke zijde van het natuurpark vindt u El Charco, de resten van een zeewater lagune, omzoomd met palmbomen. Een plaats waar 's winters trekvogels uit Europa uitrusten op hun route naar Afrika en waar vele watervogels broeden. Het gebied rond het natuurreservaat heet El Oasis. Dit is een prachtige kleine oase met veel palmbomen. Wandelen onder de palmbomen, waarbij de takken van de bomen als een dak boven uw hoofd wuiven, geeft u een gevoel in een echte oase van rust te zijn.

Vakantie aanbieders

Gran Canaria - Neckermann

Gran Canaria vakantie - Sunweb

Gran Canaria - Prijsvrij

Vakantie Gran Canaria - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

Vakantie Gran Canaria - TUI Arke
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Gran Canaria Prijsvrij
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Gran Canaria Neckermann
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Gran Canaria vakantie - D-Reizen
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb