Overige plaatsen Gran Canaria

Playa de AmadoresNaast de al genoemde plaatsen vindt u hier informatie over San Agustin, San Fernando, Sonnenland, El Tablero, Pasito Blanco, El Salobre, Arguineguin/Patalavaca, Anfi del Mar, Playa de Amadores en Playa del Cura.

 

 

San AgustinSan Agustin

San Agustin is een vrij rustige, residentiële wijk, net voor Playa del Inglés. Achter de grillige kustlijn ligt een wandelpad vanwaar men een weids uitzicht heeft over de omgeving en vanwaar u kan wandelen tot Playa del Inglés. Hier vindt u het zwarte lavastrand van Las Burras en het zandstrand van San Agustin, een casino, restaurants en het grootste thalasso-centrum van Europa. Afstand vanaf de luchthaven: 28 km


San FernandoSan Fernando

San Fernando is de Spaanse wijk, gelegen ter hoogte van Playa del Inglés, echter meer richting de binnenlanden. Geen aanrader als verblijfplaats voor uw vakantie of voor overwinteraars, maar wel leuk om eens door te wandelen.


SonnenlandSonnenland

Een wat hoger gelegen residentiële wijk met bungalows en wat grotere huizen. De hoge palmbomen steken boven de bebouwing uit. Het straatbeeld kenmerkt zich helaas door de vele geparkeerde auto's.


El TableroEl Tablero

El Tablero ligt aan de andere kant van de snelweg. In El Tablero wonen veel Spanjaarden. Het is een echt Spaans dorp met allerlei voorzieningen/winkels die je als toerist misschien niet direct zult zoeken maar waar de vaste bewoner wel mee uit de voeten kan. Het doet aan als San Fernando.


Pasito BlancoPasito Blanco

Pasito Blanco is een klein dorp rondom een jachthaven. Gedeeltelijk tegen een bergwand gelegen, leuk en pittoresk. Afgesloten met een slagboom, alleen toegankelijk met auto voor bewoners. Hier zijn wel de nodige particuliere vakantiewoningen, echter ook hier is het niet goedkoop. Afstand vanaf de luchthaven: 40 km.


El SalobreEl Salobre

Luxe villas aan de mooie golfbaan. Ligt aan de andere kant van de snelweg ter hoogte van Meloneras. Mooi en luxe, vaak met uitzicht op de golfbaan. Geen zeezicht. Er is een kleine spar bij de entree. Toegankelijk middels een slagboom.Arguineguin, PatalavacaArguineguin / Patalavaca

Arguineguin is een gezellig, authentiek vissersdorpje gelegen tussen het drukkere Playa del Inglés en Puerto Rico. In de winter veelal bewoond door Scandinaviërs. U vindt er een klein strand en verschillende winkeltjes, restaurants en bars. Patalavaca ligt tegen Arguineguin aan. Afstand vanaf de luchthaven: 44 km.


Anfi del MarAnfi del Mar

Anfi del Mar is een groot timesharing complex gelegen in Arguineguin / Patalavaca, Gran Canaria. Het is geen dorp of plaats. Je kunt via de boulevard naar Arguineguin wandelen. Veelal Scandinavische toeristen strijken hier jaarlijks neer om van de luxe en het mooie weer te genieten.


Playa de AmadoresPlaya de Amadores

Op Playa de Amadores kunt u zonnebaden op een van de mooiste stranden van Gran Canaria. Dit prachtige strand werd kunstmatig aangelegd met fijn zand uit de Atlantische Oceaan. Leuke winkeltjes en restaurantjes direct aan het strand. Via de promenade kunt u naar Puerto Rico wandelen, dat op ongeveer 2 km van Amadores ligt. Rondom het strand zijn een paar appartementen en verder veelal luxe hotels. Afstand vanaf de luchthaven: 53 km.


Playa del CuraPlaya del Cura

Playa del Cura is een urbanisatie langs de kust. Vooral veel appartementen voor toeristen, verder weinig voorzieningen.

Vakantie aanbieders

Gran Canaria - Neckermann

Gran Canaria vakantie - Sunweb

Gran Canaria - Prijsvrij

Vakantie Gran Canaria - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

Vakantie Gran Canaria - TUI Arke
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Gran Canaria Prijsvrij
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Gran Canaria Neckermann
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Gran Canaria vakantie - D-Reizen
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb