Playa del Ingles

Playa del Ingles 'Het strand van de Engelsen', betekent Playa del Ingles in het Nederlands. Gelegen in het zuiden van het eiland Gran Canaria, is het een van de grootste en drukste toeristische bestemmingen in Europa.

 

 

Playa del Ingles

De belangrijkste bezienswaardigheden in Playa del Ingles zijn de uitgestrekte duinenpartij met overgewaaid zand uit de Sahara woestijn en de 7 kilometer lange zandstranden van San Augustin tot Maspalomas. Aangetrokken door het prachtige klimaat, zowel in de zomer als in de winter, wordt Playa del Ingles druk bezocht door zowel jongeren, gezinnen met kinderen, ouderen en ook veel homosexuelen vinden het prettig er vakantie te houden. Playa del Ingles is ook een prima bestemming om te overwinteren.

Waar ligt Playa del Ingles?

Playa del Ingles ligt aan de zuidkust van het eiland Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden.

Winkels, winkelcentra, uitgaan, bars en restaurants in Playa del Ingles

Er is een ruim aanbod aan winkels, zoals souvenirwinkels, kleding- en elektronicazaken, in Playa del Ingles. Ze zijn verdeeld over de diverse winkelcentra, zoals de Yumbo, Kasbah, Metro en de Cita. Winkelcentrum Gran Chaparral in Playa del Ingles is vooral bekend bij de Nederlanders vanwege de vele Nederlandse horecagelegenheden. Winkelcentrum de Yumbo is vooral bekend vanwege het grote aantal gay's dat er komt. In de Yumbo vind je gezellige terrasjes op de begane grond waar je heerlijk wat kunt drinken en mensen kunt kijken. In San Fernando, de Spaanse wijk die tegen Playa del Ingles aan ligt, is op woensdag en zaterdagochtend een leuke markt.

Playa del Ingles uitgaan en excursies

Degenen die graag een avondje uitgaan in Playa del Ingles kunnen hun hart ophalen in een ruim aanbod aan restaurants, bars en discotheken. Restaurants met gerechten uit diverse landen vindt men er in allerlei prijsklassen. Voor vakantiegangers in Playa del Ingles die eventjes genoeg hebben van het strand, is er veel vermaak en zijn er activiteiten voor alle leeftijden, zoals speelzalen, minigolf, tennis, golf, parachutespringen, waterparken, karten, paardrijden en kameel rijden. Watersport in Playa del Ingles o.a. duiken, kite surfing, surfen, jetskiën, windsurfen en op een banaan achter een boot. Kijk voor uitgaan en discotheken in Playa del Ingles op onze speciale pagina over uitgaan in Playa del Ingles.

 

 

De boulevard in Playa del Ingles: Paseo Costa Canaria

Langs de kust in Playa del Ingles is een druk bezochte wandelpromenade, de Paseo Costa Canaria, met veel restaurants, bars en souvenirwinkels. Met zijn vele hoogbouwhotels, appartementencomplexen en winkelcentra zal Playa del Ingles geen prijs voor architectuur of verfijnde sfeer krijgen, maar dit nog steeds groeiende, in de jaren zestig speciaal voor het toerisme gebouwde vakantieoord, lijkt onverslaanbaar als het gaat om vakantieplezier.

De keerzijde van Playa del Ingles

Playa del Ingles heeft ook zijn andere kanten. Zo kan het zijn dat u op straat wordt aangesproken door mensen om u naar bepaalde restaurants of bars te lokken. Wees u bewust dat zij op provisiebasis werken. Bij de hotels en appartementen aan het strand en in het centrum van Playa del Ingles, kan het er 's avonds door het uitgaanspubliek vrij luidruchtig aan toe gaan. Ook het winkelpersoneel kan nog wel eens opdringerig zijn, en in een elektronicawinkel zult u nooit weten of de goederen origineel zijn.

Vakantie aanbieders

Gran Canaria - Neckermann

Gran Canaria vakantie - Sunweb

Gran Canaria - Prijsvrij

Vakantie Gran Canaria - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

Vakantie Gran Canaria - TUI Arke
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Gran Canaria Prijsvrij
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Gran Canaria Neckermann
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Gran Canaria vakantie - D-Reizen
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb