Puerto de Mogan

Puerto de Mogan, Gran CanariaPuerto de Mogán, het meest westelijke vakantieoord aan de zuidkust, ligt in een vallei tussen het bergachtige landschap, aan de Atlantische oceaan.

 

 

Puerto de Mogan is een mix van een vissersdorp, een jachthaven en een chique vakantieoord, met een klein, maar uitstekend en goed beschermd strand, waardoor het een favoriet is voor uw vakantie als u kinderen bij u heeft. Het dorp Mogán ligt ongeveer 7 kilometer landinwaarts.

Puerto de Mogan: Pittoresk vissersdorp

Puerto de Mogán is uitgegroeid tot een van de meest aantrekkelijke plaatsen van Gran Canaria voor uw vakantie. Dit in leuke Spaanse stijl gebouwde dorp met alleen laagbouw, ligt rondom de met mooie jachten gevulde haven. U ziet de oude schilderachtige witgekalkte visserswoningen tegen de bergwand liggen. Puerto de Mogán is bedoeld voor de veeleisende vakantieganger, die meer van kwaliteit dan van kwantiteit houdt. De leuke steegjes zijn begroeid met bougainville en overhangende geraniums. Een lust voor het oog en zeker de moeite waard om door te wandelen.

 

 

Klein Venetië of het Venetië van de Canarische Eilanden

Puerto de Mogán wordt ook wel "Klein Venetië" of het "Venetië van de Canarische Eilanden" genoemd, als gevolg van de leuke grachtjes die de vissershaven verbinden met de jachthaven. Het is er heerlijk wandelen op de kleine bruggetjes, alles is er in bloei, bloemen, citroenbomen en met een beetje geluk palmen met kokosnoten. Leuke doorkijkjes over het water bij de jachthaven waar u de grote vissen in het heldere water kan bekijken.

De haven, jachthaven van Puerto de Mogan

Bezienswaardigheden in de jachthaven zijn een gele onderzeeër (Submarine Adventure) waarmee u naar de onderwaterwereld kunt reizen, kleine replica's van oude zeilschepen die u naar de stranden van Puerto Rico en Maspalomas kunnen brengen en schepen voor diepzeevissen bieden u de gelegenheid om de vangst van uw leven te maken. Verder is er een soort veerboot verbinding met Puerto Rico, Anfi del Mar en Arguineguín. Aan de jachthaven vindt u diverse leuke restaurantjes, bars en souvenirwinkeltjes.

Openbaar vervoer Puerto de Mogan

U kunt eventueel met het openbaar vervoer (bus), naar Puerto de Mogan. U neemt lijn 33 vanaf de Faro Maspalomas. Klik hier voor de dienstregeling van lijn 33 van Global. Vanaf de Luchthaven naar Puerto de Mogan neemt u eerst lijn 66 naar Faro Maspalomas.

Vakantie aanbieders

Gran Canaria - Neckermann

Gran Canaria vakantie - Sunweb

Gran Canaria - Prijsvrij

Vakantie Gran Canaria - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

Vakantie Gran Canaria - TUI Arke
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Gran Canaria Prijsvrij
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Gran Canaria Neckermann
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Gran Canaria vakantie - D-Reizen
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb