Puerto Rico Gran Canaria

Puerto Rico - Gran CanariaPuerto Rico is een levendig en modern vakantieoord op het eiland Gran Canaria. Het ligt aan de zuidkust van het eiland en heeft het gehele jaar een prima klimaat, waardoor het vele vakantiegangers uit Europa aantrekt.

 

 

Puerto Rico is omringd door heuvels, met rondom witgekalkte appartementencomplexen tegen de steile kliffen. Er zijn twee kleine stranden, vlakbij de haven. Bent u een echte strandganger, ga dan naar Playa Amadores. Te voet een flinke wandeling, maar zeker de moeite waard. Puerto Rico omvat drie grote commerciële winkelcentra vol met winkels, bars en restaurants, en wordt geflankeerd door een jachthaven vol met luxe jachten waar het mogelijk is om te genieten van elke vorm van watersport die u maar kunt bedenken. Puerto Rico heeft voor elk wat wils, zonnige plekjes voor de zoekers naar rust, of een levendige plek voor een vakantie met het hele gezin.

Winkelen Puerto Rico

Puerto Rico heeft drie grote winkelcentra en uitgaansgelegenheden. De grootste is het winkelcentrum Centro Comercial Puerto Rico Mogan (Centro Civico), waar de bezoeker letterlijk alles kan kopen. U vindt er boetieks, bloemisten, viswinkeltjes en tientallen duty-free winkels voor verkoop van elektrische goederen, fotografische apparatuur en parfum tegen lage prijzen. De andere twee centra zijn Agua La Perra en Europa. Beide hebben goede selecties van souvenirs en badmode, en een supermarkt. Openingstijden voor de winkels en supermarkten in de centra zijn van 9.30 uur tot 22.00 uur. De grootste markt op het eiland is op dinsdagochtend in Arguineguin, op slechts 10 minuten rijden.

Markten Puerto Rico

Om de 14 dagen is er op zondag een boerenmarkt in Puerto Rico. U vindt deze markt aan de Avenida Tomás Roca Bosch, bijna onderaan, dus vanuit het centrum richting winkelcentrum Centro Comercial Puerto Rico Mogan in een parkje aan de linkerkant. Op deze markt kunt u terecht voor lokale producten, waaronder kaas, brood, planten, groenten en fruit en zelfs biologische producten vindt u er.

Restaurants Puerto Rico

Zoals de meeste vakantieoorden op de Canarische Eilanden, heeft Puerto Rico ook vele restaurants en bars. De restaurants zorgen voor een breed scala aan smaken, van een hamburger tot haute cuisine. Het merendeel van de restaurants zijn in de winkelcentra. Voor degenen die willen dineren met uitzicht op het strand vindt u een aantal goede restaurants aan de westkant van de baai.

Nachtleven in Puerto Rico

Puerto Rico is een van de populairste uitgaansgelegenheden van Gran Canaria waar bezoekers de hele nacht door kunnen feesten. Happy hour begint vaak al om 4 uur 's middags terwijl de vele bars, pubs en clubs niet sluiten voor ongeveer 4.30 uur in de ochtend. De meeste uitgaansgelegenheden zijn in de winkelcentra.

Activiteiten Puerto Rico

Puerto Rico is de ideale badplaats voor een sportieve vakantie en biedt tal van activiteiten, zoals een breed scala aan watersporten die u kunt vinden bij de jachthavens aan elk uiteinde van de baai, zoals windsurfen, jetskiën en op een banaan achter een boot. Naast watersport kunnen bezoekers genieten van de tennisbaan, deze is 's avonds verlicht en rackets en ballen kunnen worden gehuurd. Er zijn squashbanen bij winkelcentrum Europa en er is een fitnesscentrum. Jongeren kunnen vooral genieten van de speelzalen in de drie winkelcentra, en de minigolf is ook populair. Een verscheidenheid aan excursies zijn beschikbaar voor diverse attracties rond het eiland, terwijl voor de adrenaline zoekers paragliden, parachutespringen en diepzeeduiken een geliefde bezigheid is.

 

 

De keerzijde van Puerto Rico

Puerto Rico is gebouwd tegen steile kliffen, er is een overdaad aan accommodatie voor de toerist en er komen erg veel Engelsen en tegenwoordig ook veel Noren. Hier moet je van houden. De meeste appartementencomplexen zijn bereikbaar via lange trappen. Voor degenen die wat minder goed ter been zijn is het zaak huisvesting te vinden op een lager gelegen niveau. U wordt regelmatig aangesproken door mensen die u bij de diverse restaurants of winkels naar binnen willen loodsen. Ze kunnen opdringerig zijn. De toegang tot discotheken is meestal gratis, maar de drankjes kunnen er duur zijn.

Openbaar vervoer Puerto Rico

U kunt eventueel met het openbaar vervoer (bus), naar Puerto Rico. U neemt lijn 33 vanaf de Faro Maspalomas. Klik hier voor de dienstregeling van lijn 33 van Global. Vanaf de Luchthaven naar Puerto Rico neemt u eerst lijn 66 naar Faro Maspalomas.

Vakantie aanbieders

Gran Canaria - Neckermann

Gran Canaria vakantie - Sunweb

Gran Canaria - Prijsvrij

Vakantie Gran Canaria - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

Vakantie Gran Canaria - TUI Arke
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Gran Canaria Prijsvrij
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Gran Canaria Neckermann
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Gran Canaria vakantie - D-Reizen
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb