Kaart Gran Canaria

Kaart Gran Canaria

Gran Canaria is één van de Canarische Eilanden en een heerlijk eiland om op vakantie te gaan. Deze zeven Spaanse eilanden liggen in de Atlantische oceaan, voor de westkust van Afrika, Marokko.

 

 

Afstand Gran Canaria

De kortste afstand naar de kust van Marokko is ongeveer 200 kilometer. De Canarische eilanden liggen zo’n 1250 kilometer zuidelijker dan het Spaanse vaste land. Niet in de Middellandse zee dus, zoals zoveel mensen denken. Het is ongeveer 4,5 uur vliegen vanaf Schiphol, een kleine 3200 kilometer.

Oppervlakte Gran Canaria

De oppervlakte van het eiland is 1550 vierkante kilometer en het hoogste punt is op 1949 meter, van waaraf je bij helder weer de Teide op Tenerife kunt zien. Het eiland is nagenoeg rond en de afstand van noord naar zuid en van oost naar west is 50 kilometer.

Het noorden van het eiland is vochtig, met groene valleien en vulkanische kraters, terwijl het zuiden droog en woestijnachtig is met een uitgestrekt strand. De hoofdstad, Las Palmas, ligt op de noordoostelijke punt van het eiland, tussen twee lange stranden, Las Caletas en Alcaravaneras. Het binnenland van Gran Canaria heeft steile bergen met kleine dorpjes, witte huizen met rode daken, bananen plantages en boomgaarden vol tropische vruchten. Toeristen zijn in het algemeen voorstander van de zuidelijke kustlijn, vanwege de bekende stranden van Playa del Ingles en Maspalomas.

 

 

Er wonen ongeveer 800.000 mensen van wie iets meer dan 10% buitenlanders, voornamelijk Europeanen. De voertaal is Spaans, maar in het zuiden, waar het zonniger is en waar minder regen valt dan in het noorden, spreken velen ook Engels en/of Duits. Het merendeel van de toeristen gaan dan ook naar het zuiden van het eiland. Het vliegveld van Gran Canaria heet Gando en ligt aan de oostkust van het eiland.

Kaart Gran Canaria

{phocamaps view=map|id=1}

Vakantie aanbieders

Gran Canaria - Neckermann

Gran Canaria vakantie - Sunweb

Gran Canaria - Prijsvrij

Vakantie Gran Canaria - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

Vakantie Gran Canaria - TUI Arke
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Gran Canaria Prijsvrij
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Gran Canaria Neckermann
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Gran Canaria vakantie - D-Reizen
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb