Winkelen Gran Canaria

Winkelen Gran Canaria

Er is een breed scala aan winkels in het toeristische zuiden van Gran Canaria en vakantiegangers kunnen hun hart ophalen aan belastingvrije artikelen in de talrijke elektronica winkels en kledingwinkels.

 

 

U dient zich er wel van bewust te zijn dat de verkopers zich behoorlijk agressief kunnen gedragen. Onderhandel over de prijs en bedenk goed dat de winkel ernaast waarschijnlijk dezelfde dingen verkoopt. Bedenk u ook dat echte merkartikelen niet goedkoop aangeboden worden. Iets goedkoper dan de u bekende prijzen in België en Nederland is natuurlijk mogelijk, vanwege het belastingvoordeel, maar aan "echte koopjes" zit vaak een luchtje.

Supermarkten op Gran Canaria

De supermarkten bieden de meeste bekende merken, er wordt veel geïmporteerd om de toeristen tegemoet te komen. De supermarkten, en vooral de buurtsuper op de hoek, zijn in de toeristische gebieden vaak duurder dan de grotere supermarkten waar de lokale bevolking zijn inkopen doet. Deze liggen doorgaans buiten de toeristische centra.

Markten

Vindt u het leuk om over de markten te slenteren, er zijn er genoeg. Kijk hiervoor op de speciale pagina voor markten op Gran Canaria.


Winkelen Gran Canaria - El Corte InglésWinkelen in Las Palmas

El Corte Ingles is als de Nederlandse Bijenkorf. Een prachtig warenhuis met alles wat u zich maar kunt denken in twee gebouwen. Loop vanaf Parque Santa Catalina naar links en loop door tot u een grote straat, Mesa y Lopez, kruist met een middenberm. El Corte Ingles ligt nu rechtsaf, zowel links en rechts van de straat. Ook voor de lunch kunt u hier goed terecht, alhoewel het restaurant geen schoonheidsprijs verdient is het eten er prima en niet te duur. Ook leuk om te lunchen aan de boulevard van Playa de las Canteras. De grote winkelpromenade van Las Palmas is de León y Castillo en Mayor de Triana. Bij diverse kioskjes kunt u een kaartje van de stad vragen. Vervoer per bus met de sneldienst, lijn 30 vanaf busstation Faro Maspalomas. Vanuit Puerto de Mogán eerst met lijn 32 naar busstation Faro. Veel kleinere winkels zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur gesloten.


Winkelen Gran Canaria - Faro2Winkelcentrum Faro2 - Maspalomas

Dit winkelcentrum ligt in Maspalomas en is in een cirkel gebouwd, maar is een beetje vergane glorie. Wel leuk om even doorheen te wandelen.

 

 


Winkelen Gran Canaria - AtlanticoWinkelcentrum Atlantico - Vecindario

Dit moderne winkelcentrum wordt zowel door toeristen als door de plaatselijke bevolking bezocht. Er is een grote supermarkt (Carrefour) en er zijn restaurantjes en een bioscoop. Wel wat verder weg vanuit het zuiden. Vecindario ligt halverwege de luchthaven. Meer info: www.ccatlantico.com
Bus 69 vanaf busstation Faro Maspalomas.Winkelen Gran Canaria - Las TerrazasWinkelcentrum Las Terrazas

Winkelcentrum in Jinamar, net voor Las Palmas. Las Terrazas bestaat uit 125 winkels. Men kan er genieten van de diverse modezaken en horeca. Bereikbaar met bus 5 vanaf busstation Faro Maspalomas. Vanuit Puerto de Mogán met bus 1. U kunt ook de sneldienst nemen naar San Telmo (lijn 30) en dan met lijn 1 of 5 een stukje terug.


Winkelen Gran Canaria - Winkelcentrum el MiradorWinkelcentrum El Mirador

Nieuw winkelcentrum gelegen net aan de andere kant van de snelweg, tegenover Las Terrazas. Er is een shuttlebus tussen de twee winkelcentra. U vindt hier veel bekende winkels, waaronder een Primmark. Meer info: www.ccelmirador.com


Winkelen Gran Canaria - CitaWinkelcentrum Cita - Playa del Ingles

Dit al wat oudere winkelcentrum met zijn vele leuke winkeltjes, restaurantjes en terrasjes staat vooral bekend om de travestietenshow van Westfalia. Leuk om 's avonds wat te gaan drinken. Meer info: www.cc-cita.com


Winkelen Gran Canaria - YumboWinkelcentrum Yumbo - Playa del Ingles

Veel winkels en restaurants, maar dit winkelcentrum staat bekend om zijn uitgebreide aanbod voor homo's op Gran Canaria. Erg gezellig om 's avonds op de begane grond koffie of een borrel te drinken en te genieten van de mensen die voorbij komen! Meer info: www.cc-yumbo.com

Vakantie aanbieders

Gran Canaria - Neckermann

Gran Canaria vakantie - Sunweb

Gran Canaria - Prijsvrij

Vakantie Gran Canaria - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

Vakantie Gran Canaria - TUI Arke
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Gran Canaria Prijsvrij
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Gran Canaria Neckermann
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Gran Canaria vakantie - D-Reizen
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb