Gran Canaria bezienswaardigheden

Gran Canaria bezienswaardighedenGran Canaria kent diverse leuke en mooie bezienswaardigheden. Wilt u een overzicht, bekijk dan deze pagina met alle bezienswaardigheden en korte beschrijving op een rijtje.

 

 

De meeste bezienswaardigheden niet in het zuiden van Gran Canaria, bij Playa del Ingles of Maspalomas in de buurt. Echter een dag erop uit met eigen vervoer op Gran Canaria is zeker de moeite waard. Veel mensen blijven hun gehele reis in het zuiden en zien daardoor helaas niet hoe mooi en groen het eiland verder is. Hieronder enkele suggesties voor tochten die leuk zijn om te maken. Vergeet niet warme kleding mee te nemen! Bij Playa del Ingles en Maspalomas in de buurt vindt u wel diverse themaparken zoals Palmitos Park, Sioux City, Holiday World en Aqualand. De meeste bootexcursies zijn vanuit Puerto Rico en avontuurlijke activiteiten vindt u weer voldoende in Playa del Inles en Maspalomas.


Gran Canaria bezienswaardigheden, Roque NubloRoque Nublo

Deze 60 meter hoge basaltmonoliet staat boven op een berg van 1700 meter. U kunt een bezoek aan Roque Nublo goed combineren met een bezoek aan Pico de las Nieves. Vergeet niet een trui en/of winddichte jas mee te nemen bij een bezoek aan deze monoliet.


Gran Canaria bezienswaardigheden, Pozo de las NievesPico/Pozo de las Nieves

De hoogste berg (1949 meter) op Gran Canaria. Het is hier vaak koud en mistig en soms valt er zelfs sneeuw.
Route: Vanuit Puerto de Mogán door Mogán (GC505). Houd richting Ayacata aan (GC605), hier kunt u overigens leuk lunchen. De borden geven aan waar u verder naar toe moet. Rijd via Ingenio weer terug.


Gran Canaria bezienswaardigheden, Cruz de TejedaCruz de Tejeda

Deze populaire bezienswaardigheid, Cruz de Tejeda, is het geografische middelpunt van Gran Canaria. U vindt hier een stenen kruis, waar het eigenlijk om gaat. Vlak bij dit kruis treft u een aantal restaurants, bars, souvenirwinkeltjes en lokale specialiteiten. Een man met een ezel hoort ook standaard bij het tafereel, hier kunnen de kinderen een tochtje op de ezel maken.


Gran Canaria bezienswaardigheden, Dedo de DiosDedo de Dios

Dedo de Dios in Agaete. De vinger Gods, helaas afgebroken tijdens de "Delta" storm in november 2005. Vanuit de haven van Agaete ziet men goed dat het bovenste gedeelte, de vinger, afgebroken is.

 


Gran Canaria bezienswaardigheden, Barranco de GuayadequeBarranco de Guayadeque, Ingenio

Rijdend door de barranco de Guayadeque ziet u een aantal grotwoningen en het Centro de Interpretacion de Guayadeque, een informatiecentrum over het leven van de grotbewoners. Het is zeker de moeite waard deze doorgaans vrij groene oase te bezoeken. Aan het einde vindt u dit bijzondere restaurant, Tagoror, dat is uigehouwen uit een grot. U kunt er ook lunchen, men serveert er vooral de typisch Canarische gerechten.


Gran Canaria bezienswaardigheden, Arehucas rumfabriekArehucas rumfabriek in Arucas

Arucas is vooral bekend om zijn kathedraal en de rumfabriek Arehucas die daar in 1884 is gebouwd. In de rumfabriek kunt u gratis een rondleiding krijgen waarna u uiteraard rum kunt proeven en kopen. U ziet de opgeslagen vaten met handtekeningen van bekende mensen, zoals o.a. Johan Cruijff. In de omgeving van Arucas: Een vulkaankegel die uitzicht biedt over de bananenplantages in de buurt van Arucas. Wilt u een bananenplantage bezoeken, u vindt er een (Jardin de la Marquesa) net buiten de bebouwde kom ten noorden van Arucas.Gran Canaria bezienswaardigheden, Paseo de Gran Canaria FirgasPaseo de Gran Canaria in Firgas

Firgas is vooral bekend om zijn productie van mineraalwater. In 1988 bestond Firgas vijfhonderd jaar. Ter ere daarvan is de Paseo de Gran Canaria aangelegd, een enorme kunstmatige waterval die meer dan 30 meter naar beneden gaat. Langs de waterval ziet u geschilderde landschappen en historische symbolen van Gran Canaria. Bovenaan de Paseo vindt u zeven beschilderde tegelpanelen met daarop een gedetailleerde landkaart in 3D van alle Canarische eilanden. Een leuk en gezellig stadje dat een bezoek meer dan waard is.


Gran Canaria bezienswaardigheden, Caldera de BandamaCaldera de Bandama

Van Tafira naar de top van de vulkaan Pico de Bandama is zeker de moeite waard. Deze mirador de Bandama geeft een prachtig uitzicht over Las Palmas én het midden van het eiland. Beneden ligt de vulkanische Caldera de Bandama met een diameter van 1000 meter en een diepte van 200 meter.


Gran Canaria bezienswaardigheden, stuwmerenStuwmeren en dammen

Gran Canaria kent in de binnenlanden diverse stuwmeren. De bekendste en mooiste zijn Embalse de Soria en Presa de las Niñas. De stuwmeren zijn niet altijd volledig gevuld, dit is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid regen die is gevallen. Een "embalse" is een stuwmeer en een "presa" is een dam.


Gran Canaria bezienswaardigheden, Fuente de los AzulejosFuente de los Azulejos

Fuente de los Azulejos. Een opvallend stuk rotsgedeelte dat door minerale zouten een groen blauwe en roodachtige kleur heeft gekregen. Het zicht dat u heeft vanuit de auto als u er langs rijdt, haalt het helaas niet bij de foto....


Restaurant in Ayacata, Gran Canaria bezienswaardighedenLunchen onderweg

Niet echt een bezienswaardigheid, maar leuk om te weten. In dit restaurant in Ayacata, dat u tegenkomt als u door de bergen rijdt (vlak na de T-splitsing van de GC-600, GC-605 en de GC-815) kunt u leuk en lekker lunchen. Aarzel niet en probeer hier de typisch Canarische gerechten.

Vakantie aanbieders

Gran Canaria - Neckermann

Gran Canaria vakantie - Sunweb

Gran Canaria - Prijsvrij

Vakantie Gran Canaria - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

Vakantie Gran Canaria - TUI Arke
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Gran Canaria Prijsvrij
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Gran Canaria Neckermann
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Gran Canaria vakantie - D-Reizen
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb