Rondreis Gran Canaria

Rondreis Gran CanariaRondreis Gran Canaria met eigen vervoer, Totaal ongeveer 200 kilometer, tijdsduur 5-6 uur, met een kleine pauze. Tocht met huurauto.

 

 

 

Rondreis Gran Canaria

Deze rondrit rond het eiland is zeker de moeite waard, u ziet Gran Canaria van een heel andere kant dan alleen het toeristische zuiden. Rij van het zuiden naar Las Palmas en volg daar de borden richting Agaete. Dit is grotendeels via de snelweg en wat grotere wegen. Eerst de GC-1 en dan de GC-200. De route wordt tegen de klok in gereden, omdat we dan de zee aan onze rechterkant hebben en daardoor het beste zicht hebben.

U kunt er voor kiezen om in de omgeving van Arehucas nog een aantal dorpen te bezoeken. Dit kost misschien wat extra tijd, maar is zeker leuk.

Rondreis Gran Canaria, Dedo de DiosBij Agaete in de buurt komt u als eerste langs de haven. Parkeer uw auto en bekijk daar de Dedo de Dios (De vinger Gods), helaas afgebroken tijdens de "Delta" storm in november 2005. Vanuit de haven van Agaete vertrekt o.a. de snelboot naar Tenerife.

Na het bezoek aan de haven rijdt u verder richting La Aldea. U komt dan nog langs het dorp Agaete. Leuk om even door te rijden en wellicht ergens wat te eten of te drinken. Vervolg na Agaete de route langs de zee en zie het mooie landschap van de "Andén Verde" (Het groene pad). Een prachtig groen en bergachtig landschap met een prachtige kustlijn.

Op dezelfde route vlak voor San Nicolas de Talentino is een uitzichtpunt: Mirador el Balcón. Een mooi punt van waar Tenerife goed zichtbaar is en soms zelfs bij helder weer La Gomera, iets verder weg aan de linkerkant van Tenerife. U kunt hier wat te drinken kopen en wordt onthaalt met een stukje amandelkoek. San Nicolas is duidelijk herkenbaar door de vele kassen. Na San Nicolas vervolgt u de route naar Mogán. Hier is geen kustweg maar een mooie route door groen landschap. Op dit gedeelte van het eiland zijn door de vruchtbare grond veel kwekerijen.

Rondreis Gran Canaria, Fuente de los AzulejosOp dit stuk van de route komt u langs de Fuente de los Azulejos. Een opvallend stuk rotsgedeelte dat door minerale zouten een groen blauwe en roodachtige kleur heeft gekregen. Vervolg de route naar Mogán en van daaraf de weg naar Puerto de Mogán (het deel van het dorp dat aan zee ligt). Als u goed oplet ziet u langs deze weg allerlei huishoudelijke artikelen in groot formaat, zoals een koffiemolen, wasknijper, strijkbout etc.

Aan het eind van de tocht kunt u nog naar Puerto de Mogán als er tijd over is, maar dit is zeker ook de moeite waard om speciaal een dag of dagdeel voor uit te trekken. Gaat u niet door naar Puerto de Mogán sla dan tijdig af op de rotonde naar links om de weg te vervolgen richting Puerto Rico en Maspalomas.

Vakantie aanbieders

Gran Canaria - Neckermann

Gran Canaria vakantie - Sunweb

Gran Canaria - Prijsvrij

Vakantie Gran Canaria - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

Vakantie Gran Canaria - TUI Arke
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Gran Canaria Prijsvrij
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Gran Canaria Neckermann
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Gran Canaria vakantie - D-Reizen
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb