Klimaat Gran Canaria

Klimaat Gran CanariaHet klimaat aan de zuidkust op Gran Canaria is een van de fijnste ter wereld. Het wordt ook wel de EEUWIGE LENTE genoemd.

 

 

 

Het weer is op Gran Canaria in de wintermaanden, oktober, november, december, januari en februari, niet te koud en in de zomermaanden, juli, augustus en september, niet te warm. Een groot pluspunt boven de kusten van het vaste land van Spanje, dat bekend staat om zijn hele hete zomers en waar het in de winter nog wel eens gewoon 5 graden kan zijn.

Koele avonden

Doordat de Canarische eilanden dichter bij de evenaar liggen is het er in de zomer 's avonds vroeger donker dan in Nederland of België, ook wordt het 's morgens later licht. Daarentegen zijn de dagen in de wintermaanden langer dan in Nederland of België. Op de langste dag (half juni) is het ongeveer van 7.00 uur tot 21.30 uur licht. Op de kortste dag (half december) is het ongeveer van 8.00 uur tot 18.00 uur licht. Doordat de avond dus altijd vroeger invalt dan wij gewend zijn, koelt het ook meer af. Houd er bij het inpakken van uw koffer rekening mee dat u wat warms hebt om 's avonds om te slaan.

 

 

Weinig regen op Gran Canaria

Regen kent Gran Canaria aan de zuidkust, waar het merendeel van het toerisme plaatsvindt, bijna niet. U moet het wel heel erg slecht treffen als u een hele week regen heeft. Wel is de zuidkust vrij dor en droog doordat het er weinig regent, maar gaat u de binnenlanden in dan zult u genoeg bossen en stuwmeren tegenkomen.

Verkoeling door de wind

Het kan er ook flink waaien. Over het algemeen is dat heel fijn. Een Spanjaard zal dan ook zeggen dat het eiland zijn fijne klimaat te danken heeft aan de wind en niet aan de temperaturen. Het zou er zonder wind al gauw erg warm kunnen zijn. Maar diezelfde wind kan het natuurlijk ook fris doen aanvoelen. Neem dan ook, vooral als u de bergen in gaat of naar het noorden van het eiland gaat, iets mee tegen regen, wind en kou. Het zal u verbazen hoe anders het klimaat aan de noordkant is of kan zijn!

Warme wind op Gran Canaria

Warme wind op Gran Canaria - CalimaBij het klimaat op de Canarische Eilanden hoort soms ook een Sirocco of ook wel Calima genoemd. Een vaak warme wind die het zand vanuit de Sahara woestijn in Marokko naar de eilanden blaast. Vindt een Calima in de winter plaats dan valt het wel mee, maar in de zomer kan het gepaard gaan met een temperatuur van wel 40 graden, een luchtvochtigheid van maar 7% en een harde, warme föhnwind met zand er in. Vaak houdt dit dan een paar dagen aan.

Vakantie aanbieders

Gran Canaria - Neckermann

Gran Canaria vakantie - Sunweb

Gran Canaria - Prijsvrij

Vakantie Gran Canaria - ElizaWasHere

Goedkope Vliegtickets Gran Canaria - World Ticket Center

Vakantie Gran Canaria - TUI Arke
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Gran Canaria Prijsvrij
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Gran Canaria Neckermann
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Neckermann

Gran Canaria vakantie - D-Reizen
Gran Canaria vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb